Ohashiatsu ® opleiding

Ohashiatsu opleiding in Amsterdam

De opleiding Ohashiatsu ® is een internationale opleiding die wordt aangeboden in meer dan 30 locaties in Europa en de VS. Het curriculum werd ontwikkeld door Ohashi Sensei en kan uitsluitend worden gevolgd bij door hem bevoegde docenten. In elk land en op elke locatie wordt les gegeven volgens dit unieke curriculum.

De opleiding is bedoeld zowel voor mensen die zich willen bekwamen in Shiatsu als Oosterse geneeswijze in het algemeen en Ohashiatsu® in het bijzonder, als ook voor therapeuten (shiatsu, fysio, massage, yoga, acupunctuur etc) die hun kennis willen uitbreiden en nieuwe inspiratie willen opdoen.

De opleiding omvat in totaal zes niveau’s of cursussen: Beginners-I, Beginners-II, Intermediate-I, Intermediate-II Gevorderden-I, Gevorderden-II. Elke cursus beslaat in totaal 30 lesuren.  Deze kunnen worden aangeboden in de vorm van twee weekenden à 15 uur, of vijf aaneengesloten lesdagen à 6 uur, of tien wekelijkse lessen à 3 uur.

Elke cursus kan afzonderlijk worden gevolgd, of als onderdeel van de opleiding. Nieuwe cursisten ontvangen een studentenkaart die na afloop van een cursus door de docent wordt ondertekend als bewijs van deelname. Met een volledig ingevulde studentenkaart kan men opgaan voor de Gevorderden-II cursus. Na afloop van deze laatste cursus ontvangt men een diploma van het Ohashi Institute NY dat door Ohashi Sensei wordt overhandigd.

Met de opleiding kan worden begonnen zodra men zich inschrijft voor een van de Beginners-I cursussen. Deze worden meerdere keren per jaar  aangeboden.

Voor de Intermediate-I en -II cursussen zal een Certified Ohashiatsu ® Instructor (C.O.I.) als gastdocent naar Amsterdam worden uitgenodigd. De cursus Gevorderden-I zal bij een Senior C.O.I. moeten worden gevolgd. De 10-daagse diplomacursus Gevorderden-II wordt uitsluitend door Ohashi Sensei persoonlijk onderwezen, meestal in Frankrijk of Italië.